За сградите

Обединени в природатаimage

За сградите

Кедър Хаусес се състои от 19 жилища, просторен двор и зони за отдих, озеленени с традиционни за екосистемата на Витоша растителни видове. Разположен на над 780м надморска височина, в квартал Симеоново, комплексът е заобиколен от невероятна природа, като същевременно се намира само на 15 минути от центъра на София. В близост има всичко необходимо за ежедневните нужди на едно активно семейство - магазини, детски градини, училища, спортни зали, алеи за разходки, както и два мола - Paradise Center и Sofia Ring Mall. Ски пистите и лифтът в квартал Симеоново са само на 10 минути разстояние. До най-близката метростанция се стига за по-малко от 15 мин.

Освен близостта с природата, наш приоритет са енергийната ефективност и екологичните технологии, заложени в Кедър хаусес - система за събиране на дъждовната вода, външна еко изолация, енергоспестяващи микромрежи, клетки за зареждане на електрически коли и газификация. Сигурността е гарантирана от система за видеонаблюдение и контрол на достъпа в сградата и гаражите, които са общо 28 на брой.

За комфорта и свободното време на обитателите са осигурени зони за отдих, помещение за велосипеди и детски колички, асансьори ОТИС, рампи съобразени с изискванията за достъпна среда и хора с двигателни проблеми и автоматични врати на гаражите и входовете. 

Кедър Хаусес предлага общо деветнадесет жилища, от които: 

  • два просторни апартамента с по три спални, на ниво терен с южно изложение, гледка към Витоша и собствени дворони тераси от 120 кв.м. и 150 кв.м. ;
  • девет апартамента с по две спални
  • седем апартамента с една спалня;
  • едно ателие с директен и индивидуален достъп до двора;

Локация

кв. Симеоново, ул. Никола Пиколо 6

Разположен на границата между кв.Симоново и вилна зона Симеоново-Драгалевци, проекта „Кедър Хауес“ е един от малкото подобни по рода си жилищни комплекси в района. С близостта си до Драгалевци и Симеоново, локацията на комплекса осигурява бърз достъп до града по двете основни артерии- бул. Черни Връх и бул. Симеоновско Шосе. Улица Никола Пиколо е на равни разстояния от центъра на двата квартала и на по-малко от 5 мин от околовръстния път на София.

На приблизително 10 мин от сградите има всичко необходимо за хора които ценят здравословния начин на живот и всичко от което може да има нужда едно семейство: еко пътеки, спортни съоражения, ски лифт, два мола, магазини, ресторанти, училища, детски градини и спирки на зелените автобусни линии до хижа Алеко. 

 

image

Енергоспестяващи технологии

В проектите на „Фронт Сайд“ ЕООД се залагат предимно рециклируеми материали. Наш приоритет винаги са били енергоспесяването и високата енергийна ефективност. Точно за това изолацията по сградите, които изграждаме, е над минималните норми и ние оразмеряваме системите така, че да се отплащат в бъдеще на собствениците и ползвателите на жилищата.

Освен че външната излоация е 12см. каменна вата, ние прилагаме и вентилируеми фасади, които са още един плюс през годината. Тухлите с които работим - „ Виенербергер“ са лидер в класа и индустрията си. Керемидите на „Тондах“ също са безспорен лидер в своя сегмент и ние знаем , че прилагането на по-скъпи материали и системи , означават по-ниски сметки за ток и газ в бъдеще и по-дълъг живот на сградата и отделните елементи от нея. Таваните на гаражите се топлоизолират с 10см EPS изолация и под подовите замаски в жилищата инсталираме шумоизолиращи мембрани “Silent-E” на фирма ”Casali“.

Винаги се стремим да осигурим поне два източника на отопление и в комплекс „Кедър Хаусес“ домовете ще могат да се отопляват на газ и на ток. Вътре в сградите се инсталират енергоспестяващи осветителни тела и системи.

Асансьорите са от последно поколение на фирма OTIS, които са енергоефективни и безшумни. По покрива на сградата залагаме и светловоди , които осигуряват естествена светлина в помещенията на последния етаж , които нямат прозорци (бани , дрешници , коридори и входни антрета).

Във всяко едно от жилищата се изгражда и климатична система, като винаги се стремим външните тела да се разполагат така, че да не шумят на живущите и да не променят визията на фасадата.

image

Сигурност

Системата за контрол по достъпа представява двузонов видеодомофон, който дава възможност на живущите да контролират от разстояние зоните през които преминават посетителите и гостите. Освен пешеходните врати на двора, домофоните ще контролират и вратите на сградите и входните фоайета. Всичко това в комбинация със системата за видеонаблюение ще осигурят тотален контрол и спокойствие на живущите.

Камерите които покриват периметъра са IP infrared - пригодени са за нощно виждане и ще могат да се наблюдават през интернет и мобилни приложения на смартфони. Партньорите ни от KPM ltd. са експерти в областта на видеонаблщдението и контрол по достъпа и ще изградят системите така, че живущите да имат 100% покритие на периметъра без това ествствено да нарушава личното пространство на отделните собственици и ползватели. Акцентът е към външния периметър, входните варти на гаражите и сградите, както и вътрешния двор на комплекса.

Системата ще може да съхранява записи в период на минимум 5 месеца и ще бъде оборудвана с UPS захранване, което да осигурява 16 часа автономност в случай на спиране на електрозахранването.

image

Гаражи и паркоместа

Гаражите са общо 28 на брой, сътоветно 13 в сграда А и 15 в сграда Б. От тях 7 са двойни и 14 са единични.

Всички гаражи ще бъдат снабдени с гаражни врати с дистанционно управление и авариен ръчен достъп. Вентилационна система за контрол на качеството на въздуха ще се грижи за това отработените газове да се изхвърлят навън в случай, че нивото на CO2 се завиши прекалено.  

Във вътрешния двор на комплекса не са предвидени гаражи и паркоместа, за да може дворът наистина да бъде двор за игра и отдих.

До основния вход на автомобилната рампа на комплекса ще бъде оформено едно паркомясто за временен престой на куриери, което няма да може да се ползва денонощно.

Стандартно гаражите ще бъдат с дълбочина над 5м за да могат собствениците да паркират спокойно дори и автомобили от средния и големия клас. Височината на гаражите е над 2.30м, като някои от тях са също така и с по-големи размери от останалите и те ще могат да се ползват и за складове. XL гаражите са с дълбочина над 6м. Освен, че са големи и просторни, гаражите в Кедър Хаусес са разположени така ,че да бъде най-лесно и безпроблемно паркирането.

В крак с тенденциите и изискванията сме предвидили и опция бъдещите собственици да могат да зареждат електомобилите си в някои от гаражите.

image

Строителна характеристика

Вид на строителството

Стоманобетонова конструкция с тухлени ограждащи и разпределителни стени, при спазване на всички качествени и други показатели за строителство и въвеждане в експлоатация съгласно правилника за изпълнение и приемане на строително-монтажни работи.

Архитектурно-строителни работи

под – циментова замазка

стени – гипсова мазилка

тавани – гипсова мазилка

санитарен възел – стени – мазилка,  под – циментова замазка

дограма – фасадна – шесткамерна PVC дограма със троен стъклопакет с газ Аргон

външна врата – блиндирана, мастър кий система за заключване

вътрешни врати – фурнировани, МДФ

тераси – гранитогрес

Електрически инсталации

Съгласно приложения одобрен работен проект, включващ силнотокова и слаботокова инсталация, в т.ч.:

апартаментно табло

изводи за контакти и ключове и осветление

видеодомофон

звънчева инсталация

телефонна инсталация

окабеляване за сот, интернет оптика и телевизия.

ВиК инсталации

Инсталация за топла и студена вода, изпълнени изцяло по одобрен проект с пвц /рvс/ тръби и полипропиленова тръбна разводка, на тапа и водомери с дистанционно отчитане.

Вентилация - вентилация по проект, естествена с отдушници на мокрите помещения.

Отопление  - отопление по проект – централна отоплителна инсталация на газ и допълнителна инсталаия с климатици.

Гаражи

Под – шлайфана бетонова настилка
Стени и таван – мазилка
Врати – метални с дистанционно отваряне 

Общи части

Фасада – топлоизолация 12 см., облицовка с HPL плоскости и минерална мазилка.

Входно фоайе: под – каменна настилка, стени – декоративна мазилка, стълбище – по архитектурен детайл, стени и тавани – латекс;  парапет – по архитектурен детайл.

Асансьор – луксозен на фирма „Отис” .

Вътрешен двор – съгласно проект за ветрикална планировка и проект за озеленяване.

Видеонаблюдение – монтирани камери на входа на сградата, по периметъра, на входа за подземните гаражи и във вътрешния двор.


Твоето родословно дърво расте тук

Започвайки работа по Кедър Хаусес, стилът на живот на нашите клиенти бе в основата на проекта. По този начин бъдещите обитатели ще се насладят на дом, който подчертава тяхната индивидуалност, и наред с това предлага уникална среда и микроклимат. Свържете се с нас още днес, за да ви разкажем повече за проекта.

Твоето родословно дърво расте тук

Започвайки работа по Кедър Хаусес, стилът на живот на нашите клиенти бе в основата на проекта. По този начин бъдещите обитатели ще се насладят на дом, който подчертава тяхната индивидуалност, и наред с това предлага уникална среда и микроклимат. Свържете се с нас още днес, за да ви разкажем повече за проекта.

 

image

Изпрати запитване